Google robots ievāc nederīgus linkus
|
|
ugiszarins
|
|
|
PRASTS BIEDRS
Foruma ieraksti: 13
UWM Reputācija:
|
uWEBMEISTARS ordeņi:
1. līmenis
2. līmenis
3. līmenis
Jaunākie apbalvojumi:
Lietotājs nav saņēmis apbalvojumus
|
@ugiszarins raksta .. :
Google robots ievāc nederīgus linkus. Iepriekšs viss bija normāli, nesen iegāu iekš google webmasters tools un skatos, ka ir šāda problēma:
links tiek paņemts pēc šādas formas: http://adrese.id.lv/http://adrese.id.lv/blog/supermens/1-2-12-341 (tas ir paraugs) pareizi vajadzētu būt šādi: http://adrese.id.lv/blog/supermens/1-2-12-341
Nesaprotu, kāpēc viņš paņem adresi un pēc adreses pieliek klāt vēl ar visu http://
Sitemap failos viss ir kā nākas un šādu kļūdu nav. Kļūdas izraisa modulis blog, kurā stāv ļoti daudz filmu. cik skatos, tad visi šie notikumi ir sākušies 11. janvārī.
Nesen tika sakārtots saits, jo izrādās man bija 2 head tegi vienā lapā, tagad atstāju tikai vienu un META informāciju ieliku šādos šablonos blogam: Blog main page, Page of entries archive, Page with full entry text and associated comments. Katram šim šablonam ir savs headeris, skatoties source beidzot neuzrādās nezin cik head tegi.
Neko citu itkā nemainīju. Palīdziet lūdzu atrisināt šo problēmu, jo manu lapu no googles apmeklē ap 76% :(
Un vēl ir tāda lieta, ka izrok šādus URL kaut kur..
http://adrese.id.lv/blog/dzenoties_pec_brivibas/$PROFILE_URL
Tur beigās nez no kurienes uzrodas $PROFILE_URL (tieši tā, ar vienu $) un nez kur pazūd skaitļiem, kam tur būtu jābūt (materiāla ID un pārējie)
Ar'\i šajā gadījumā SITEMAP neko tādu atrast nevar..
Šī problēma ar $PROFILE_URL sākusies kaut kur no 21. decembra cik skatos pēc atskaitēm..
Kopā pie 500 šāda veida kļūdu ir..
Paraksta nav
|
|
|
|
Skorpions
|
|
|
PRASTS BIEDRS
Foruma ieraksti: 1
UWM Reputācija:
|
uWEBMEISTARS ordeņi:
1. līmenis
2. līmenis
3. līmenis
Jaunākie apbalvojumi:
|
@Skorpions raksta .. :
Ja iet runa par BLOG moduli, tad... kad es gar viņu čakarējos savā Ligzdā, tad nonācu pie viena secinājuma: - vai nu tas modulis ir "ne dataisīts" līdz galam, - vai nu ir jābūt kvantu fizikas profesoram lai uzbliestu visu ideālā, lai to no Blog pārvērstu par ko citu.
Vispār, cik esmu novērojis, tad uCoz moduļi ļoti stipri atšķiras pēc savas konstrukcijas būtības. It kā jau loģiski būtu, ja viena fīča strādā vienā modulī, tad teorētiski tai vajadzētu strādāt arī otrā modulī, - bet ne kā...
Kaut vai tā pati poga: Ieteikt caur Dr.lv.... vienā modulī tur vajag raksīt viņu tā, bet citā pavisam savādāk, bet trešajā to principā nevar uzlikt.
Tā kā, es domāju, kad tava problēma ir visas uCoz problēma.
Varbūt pamēģini novākt nost to "Use Friendly URL:", kas tev ir pieejams: panel/?a=setup ... redzēs - ko tad tas darīsi!?!?! Viņam laikam būs vajadzīgs kaut kāds laiks lai sagremotu infu... bet nu... pamēģināt jau var.
Un ir vēl viena lieta kas saistīta ar statistiku. Cik esmu secinājis un vazājies pa to Ucoz oficiālo forumu un blogu, tad pilnās googles fīčas ir pieejamas premium konta īpašniekiem. Tev kā parastam lietotājam uzrādīs tikai to, kad kaut kas ir meklēts caur to googli, bet ko tieši meklēja un kā meklē, to ne vienmēr tas parādā. Savukārt premium īpašniekiem tā infa ir daudz sīkāka un smalkāka. Varbūt tas arī ir tas, kas to rotoru čakarē? Bet tas ir tikai mans minējums un pieņēmums. Varbūt intereses pēc, paņem to sīko premium paketi un tad paskaties... mošk rodas pavisam cits skats uz to visu???
Paraksta nav
|
|
|
|
|
Skorpions
|
|
|
PRASTS BIEDRS
UWM Reputācija:
|
uWEBMEISTARS ordeņi:
1. līmenis
2. līmenis
3. līmenis
Jaunākie apbalvojumi:
|
@Skorpions raksta .. :
Tad tu neesi izvēlējies pareizo moduli! Es jau kaut kur rakstīju, kad Blogu pārvērst par kaut ko citu - tikai ne Blogu, to izdarīt ir ļoti grūti. Cik spriežu, tad runa iet pa lavalair moduli BLOG, kuru tu izmanto - nevis kā blog pēc būtības, bet gan kā filmu sadaļu.
Blogs ucoz sistēmā ir domāts vairāk uz lietotājiem, kur tie var veidot savas dienas domas, psihiskā stāvokļa aprakstu un visādi citādi sevi pasniegt pasaulei. Tas ir modulis, kas domāts uz lietotāju un nevis uz materiālu. Tieši šī iemesla dēļ, tev arī beigās parādās tas uzraksts $PROFILE_URL - links uz bloga veidotāja profilu, jeb bloga autors. Kāpēc tev ir viens $ un nevis divi, to es pateikt tev nemācēšu. Iespējams kad kaut kāds knifs tam visam ir. Varbūt tāds pats knifs, kad lietotāju personīgā lapā, ir vienīgā lapa visā sistēmā, kur operators tiek rakstīts ar sākuma atstarpi: $_PROFILE_URL$ un nevis $PROFILE_URL$
Ja tu būtu veidojis blogu kā lietotāju filmas blogs un nevis plikas filmas, tad šim operatoram jau parādās jēga. Jo tas meklē lietotāja materiālu un nevis pašu materiālu. Tāpēc es arī domāju, kad blogs nav pareizais modulis kuru tu esi pārvērtis filmu sadaļām.
Es savai Ligzdai to blogu arī uztaisīju savādāk. No parastā vidoTūbes pārvērtu par Lietotāju Tūbēm.
Paraksta nav
|
|
|
|
ugiszarins
|
|
|
PRASTS BIEDRS
Foruma ieraksti: 13
UWM Reputācija:
|
uWEBMEISTARS ordeņi:
1. līmenis
2. līmenis
3. līmenis
Jaunākie apbalvojumi:
|
@ugiszarins raksta .. :
Nu jā, bet pārlikt visas filmas uz, piemēram, news modilu, būtu tas pats, kas uztaisīt visu saitu no jauna, šausmīgi negribās to darīt, jo pazudīs visi dati, skatījumi, topi, visi linki būs beigti, menu jāpārbūvē ar to speciālo latviešu softu, templātes jāpārdrukā, google page rankt pazudīs, visi googlē indeksētie linki vairs nedarbosies, līdz ar to saitam būs beigas..
Paraksta nav
|
|
|
|
Skorpions
|
|
|
PRASTS BIEDRS
UWM Reputācija:
|
uWEBMEISTARS ordeņi:
1. līmenis
2. līmenis
3. līmenis
Jaunākie apbalvojumi:
|
@Skorpions raksta .. :
Kas attiecās uz Templite, tad jau pa lielam tur nekas nemainās. Paņem un uztaisi Copy/Past, tieši tā, kā to es daru. Modulis BLOG un modulis NEWS ir praktiski identiski. Abiem ir vienādi HTML šabloni. No Blog galvenās lapas - Copy, uz NEWS moduļa galvenās lapas - Past. No Blog materiāla skata lapas - Copy, uz NEWS moduļa materiāla skata lapas - Past. utt.
Vienīgi vajag pievērst uzmanību operatoriem - vai viņi atbilst abiem moduļiem vienādi. Informerus gan vajadzēs jaunus, bet arī tos var uztaisīt uz COPY/PAST principa. Galvenais izvēlēties pareizos moduļus.
Es nezinu kā to dara citi, bet es parasti izmantoju FrontPage programmiņu pie HTML veidošanas un labošanas. No sākuma uzkopēju uz viņa un tad ar to arī visu koriģēju. Tad kad gatavs, tad metu uz serveri. Ja kas, tad jau var FrontPagē uztaisīt undo, vai nokopēt iepriekšējo šablonu kas bija līdz tam.
Bet nu... ja gribi visu ideāli, tad jau būs tev tas jādara. Lēnām, pa solītim visu pārnes un kad gatavs tad tik publicē. Vismaz būs iemesls kaut ko pamainīt pašreizējā dizainā vai veikt kaut kādus uzlabojumus kas sen galvā virmo, bet slinkums tos realizēt.
Kas attiecās uz moduļu izvēli, tad es gribētu teikt, kad modulis NEWS arī nebūs tas labākais priekš filmām.
Paraksta nav
|
|
|
|
|
|
|