Grupa: Viesis

UWM FORUMS · PORTFOLIO · VIETŅU TOP
JAUNĀKAIS FORUMĀ · BIEDRU SARAKSTS · INFO MEKLĒTĀJS · IZSEKOTĀS TĒMAS · NOBALSO


Ierakstus pievienot var tikai reģistrējies lietotājs!
  UWM AKTUĀLI: DISKUSIJA: Reputācijas restarts - DISKUSIJA: Steam spēļu izloze - NODERĪGI: "CW sistēma" uCoz modulī
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
uWM // FORUMS » uWEBMEISTARS // RADOŠAIS KREATĪVS » PAMĀCĪBAS & APSKATI » Programmas » [Datori] Garumzīmes @ PC (garumzīmes)
[Datori] Garumzīmes @ PC
Korijs
Svētdiena, 24.07.2011, 11:24:19 | Ieraksts #1
FORUMA DIKTATORS
Foruma ieraksti: 5047

UWM Reputācija:

uWEBMEISTARS ordeņi:

1. līmenis

2. līmenis

3. līmenis


Jaunākie apbalvojumi:


@Korijs raksta .. :

Apostrofa lejupielāde ŠEIT!

"Apostrofs" ir uzinstalējams klaviatūras izklājums (layout), lai bez jebkādiem Tildes vai citu ražotāju brīnumiem varētu daiļi rakstīt latviski, izmantojot apostrofu kā mēmo taustiņu par pliku velti.

Kā bezmaksas alternatīvu to lieto un iesaka draugiem, radiem, paziņām ne tikai atsevišķi cilvēki. Korporatīvā līmenī to izmanto vairāku banku filiāles Latvijā, valsts iestādes, Latvijas Tele2, TV3, kā arī Eiropas Savienības institūcijas Briselē :)

Kā uzinstalēt? Elementāri – atarhivējam failu (var to nedarīt, bet tad būs jāatbild uz dažiem papildus jautājumiem), un palaižam tur esošo setup.exe. Tas uzinstalēs nepieciešamo klaviatūras izkārtojumu. Tālāk jau reģionālajos iestatījumos norādām latviešu valodu kā noklusēto.

Vista un Windows 7

Iekš Windows Vista: Control panel -> Clock, Language, and Region -> Change Keyboards and Other Input Methods -> Poga Change Keyboards. Ja iekš Default Input Locale izvēlnē jau parādās iespēja izvēlēties Latvian (Latvia) – Latvian (Apostrofs v0.3; punkts vai komats), tad labi. Ja nē, tad pievienojatm ar pogu Add. Nomainām noklusēto izkārtojumu uz iepriekšminēto. Ja esam pārliecināti, ka citus izkārtojumus neizmantosim, tad tos varam izdzēst, iezīmējot, un nospiežot pogu Remove.

Windows XP

Iekš Windows XP: Control panel -> Regional and Language Options -> Languages šķirklis -> Details poga -> Add poga -> kā Input language norādām "Latvian", kā Keyboard Layout/IME norādām "Apostrofs". Spiežam OK, uzliekam kā noklusēto un viss. Pēc restarta (iespējams arī ieizžurnalēšanās) visa sistēma pratīs rakstīt latviski.

Starp citu, pēc noklusējuma šis tiks uzinstalēts tikai tam lietotājam, kurš palaiž instalāciju. Ja vēlaties to uzinstalēt visiem lietotājiem uz konkrētā datora, tad, palaižot setup.exe, norādiet papildus parametru /a. Lai to izdarītu, instalācija jālaiž ar administratora tiesībām.

Piedāvāju divas četras versijas. Viena versija ir ar punktu, kā decimālo atdalītāju, bet otra – ar komatu. Abas versijas ir pieejamas kā ar apostrofu, tā tildi kā mēmo taustiņu. Latviski pareizi ir skaitļa veselo daļu no tā decimāldaļas atdalīt ar komatu (piemēram, "1,4"). Bet, dažiem varētu labpatikties (vai spiest apstākļi) tomēr lietot kā atdalītāju punktu.

Ir pieejams arī izejas fails, kuru var rediģēt ar programmu The Microsoft Keyboard Layout Creator - http://msdn.microsoft.com/en-us/goglobal/bb964665.aspx , ja ir vēlme adaptēt šo izkārtojumu citām Windows versijām.

Windows (visas versijas):

Mēmais taustiņš – apostrofs : Ar punktu : Ar komatu
Mēmais taustiņš – tilde : Ar punktu : Ar komatu
Izejas fails (.klc)
Mēmais taustiņš – apostrofs : Ar punktu : Ar komatu
Mēmais taustiņš – tilde : Ar punktu : Ar komatu

Info. avots: laacz


Proti uzvesties, pateikt paldies un paaugstināt reputāciju tiem, kuri ir to nopelnījuši, palīdzēt tiem, kuriem ir nepieciešama palīdzība, papildināt forumu ar lietderīgām tēmām, līdz ar ko Tu šeit būsi respektabls biedrs! Pretēji tam, ja izteikts stulbums, nekaunība un neadekvāta uzvedība spraucas pāri katrai smadzeņu rievai, ja tāda ir - lūgtum, tiksi nahrenizēts! - Biedrs mācās no biedra / UWM

uWM // FORUMS » uWEBMEISTARS // RADOŠAIS KREATĪVS » PAMĀCĪBAS & APSKATI » Programmas » [Datori] Garumzīmes @ PC (garumzīmes)
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana:

UWM apmeklēja:

RESPEKTABLĀKIE PORTĀLA FORUMA KLAVIATŪRISTI :
Foruma viszinis
Korijs
UWM karma: 380
Foruma atkarīgais
wuxmachine
UWM karma: 157
Foruma atkarīgais
Robiits
UWM karma: 87
Foruma šamanis
0wn3r
UWM karma: 80
Foruma atkarīgais
H[o_0]LiGaN
UWM karma: 78
Foruma atkarīgais
Spanky
UWM karma: 76
Foruma viszinis
Ar4ssS
UWM karma: 74
Foruma atkarīgais
Profth3tic
UWM karma: 55
Foruma atkarīgais
emciits
UWM karma: 52
Foruma atkarīgais
JackDaniel
UWM karma: 51
Foruma atkarīgais
Antikrists
UWM karma: 51
Foruma atkarīgais
Ken_D
UWM karma: 50
Ielāde...