Grupa: Viesis

UWM FORUMS · PORTFOLIO · VIETŅU TOP
JAUNĀKAIS FORUMĀ · BIEDRU SARAKSTS · INFO MEKLĒTĀJS · IZSEKOTĀS TĒMAS · NOBALSO


Ierakstus pievienot var tikai reģistrējies lietotājs!
  UWM AKTUĀLI: DISKUSIJA: Reputācijas restarts - DISKUSIJA: Steam spēļu izloze - NODERĪGI: "CW sistēma" uCoz modulī
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
uWM // FORUMS » uWEBMEISTARS // ATPŪTAS STŪRĪTIS » INFORMATĪVIE RAKSTI » IT jaunumi » Windows 8 (win 8)
Windows 8
Korijs
Ceturtdiena, 01.11.2012, 8:37:24 | Ieraksts #1
FORUMA DIKTATORS
Foruma ieraksti: 5047

UWM Reputācija:

uWEBMEISTARS ordeņi:

1. līmenis

2. līmenis

3. līmenis


Jaunākie apbalvojumi:


@Korijs raksta .. :

Latvijā sāk tirgot datorus ar jauno operētājsistēmu "Windows 8"



26. oktobrī no plkst.12 vairākos Latvijas datortehnikas veikalos sāka tirgot dažādu ražotāju datorus un planšetdatorus, kas aprīkoti ar jaunāko "Microsoft" operētājsistēmu "Windows 8", informēja "Microsoft Latvia" sabiedrisko attiecību pārstāve Kristīne Mennika.

Mennika teica, ka ar jaunāko operētājsistēmu aprīkotas ierīces ir pērkamas "RD Electronics", "Euronic", "Elkor" un "Lattelecom" veikalos, kā arī interneta veikalā "1A.lv". Tirdzniecība sākta sakarā ar globālā "Microsoft" koncerna lēmumu visur sākt piedāvāt "Windows 8" no plkst.12 pēc vietējā laika.

"Microsoft" pārstāve teica, ka ir pāragri runāt par pārdošanas apjomiem, taču par jauno operētājsistēmu esot liela interese sociālos tīklos. Cilvēki vaicājot par jaunināšanas piedāvājumu esošo "Windows" versiju lietotājiem u.tml.

Kā paziņojumā medijiem informē "Microsoft Latvia", līdz 2013.gada janvāra beigām lietotāji, kuri patlaban izmanto datoru ar "Windows XP", "Windows Vista" vai "Windows 7", varēs lejupielādēt "Windows 8 Pro" par rekomendēto mazumtirdzniecības cenu - 29,99 eiro (21 latu), "Windows 7" datoru īpašnieki, kuri tos iegādājušies laikā no šī gada 2.jūnija līdz 2013. gada 31.janvārim, varēs lejupielādēt "Windows 8 Pro" par plānoto mazumtirdzniecības cenu - 14,99 eiro (10,50 latiem), izmantojot interneta lapu latviešu valodā "http://www.windowsupgradeoffer.com/lv-LV".

Mazumtirdzniecībā būs pieejamas divas "Windows 8" versijas - "Windows 8" un "Windows 8 Pro", informē "Microsoft Latvia."

Jau ziņots, ka "Windows 8" ir kopīga operētājsistēma gan "parastajiem" datoriem un klēpjdatoriem, gan jaunām ierīcēm, kas ir hibrīdi starp skārienjūtīgām planšetēm un portatīvajiem datoriem ar klaviatūru un peli. Skārienjūtīgā režīmā dažādas aplikācijas un funkcijas uz ierīču displejiem rādās kā "flīzes" un lietotājs tās var sagrupēt pēc savām vajadzībām.

Savā recenzijā par "Windows 8" britu avīzes "The Guardian" žurnālists Čārls Ārturs raksta, ka ""Microsoft" jaunākā operētājsistēma ir liels lēciens uz priekšu, taču pie tā ir jāpierod". Žurnālists vairākas nedēļas lietojis "Windows 8" galējo versiju, kuru šodien sāk oficiāli piedāvāt tirdzniecībā.

Ārturs jauno sistēmu lietojis ar planšetdatoru, kur skārienjūtīgās "flīzes" ir īpaši noderīgas. Tās arī veido pirmo "darba virsmu", kas parādās, ieslēdzot datoru (flīzes arī var darbināt ar peli un klaviatūru), taču "The Guardian" recenzents mierina - vecais ierastais "Start" ekrāna attēls ir sasniedzams ar vienu klikšķi.

Kā raksta Ārturs un kā "Nozare.lv" pārliecinājās slēgtā seminārā medijiem Stokholmā septembra vidū, jauno darba virsmu ar flīzēm var sakārtot pēc lietotāja vajadzībām. Flīzes var būt "dzīvas", rādot aktuālu, pirms brīža pienākušu e-pastu, laika prognozi vai pat videostraumi no kāda interneta ziņu kanāla.

Līdz ar "Windows 8" būs pieejama jauna interneta pārlūka versija "Internet Explorer 10", kas ir piemērota skāriena funkcijām, un iebūvētas mākoņskaitļošanas pakalpojumu iespējas ar "SkyDrive", informē "Microsoft".

LETA / puaro.lv


Proti uzvesties, pateikt paldies un paaugstināt reputāciju tiem, kuri ir to nopelnījuši, palīdzēt tiem, kuriem ir nepieciešama palīdzība, papildināt forumu ar lietderīgām tēmām, līdz ar ko Tu šeit būsi respektabls biedrs! Pretēji tam, ja izteikts stulbums, nekaunība un neadekvāta uzvedība spraucas pāri katrai smadzeņu rievai, ja tāda ir - lūgtum, tiksi nahrenizēts! - Biedrs mācās no biedra / UWM

uWM // FORUMS » uWEBMEISTARS // ATPŪTAS STŪRĪTIS » INFORMATĪVIE RAKSTI » IT jaunumi » Windows 8 (win 8)
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana:

UWM apmeklēja:

RESPEKTABLĀKIE PORTĀLA FORUMA KLAVIATŪRISTI :
Foruma viszinis
Korijs
UWM karma: 380
Foruma atkarīgais
wuxmachine
UWM karma: 157
Foruma atkarīgais
Robiits
UWM karma: 87
Foruma šamanis
0wn3r
UWM karma: 80
Foruma atkarīgais
H[o_0]LiGaN
UWM karma: 78
Foruma atkarīgais
Spanky
UWM karma: 76
Foruma viszinis
Ar4ssS
UWM karma: 74
Foruma atkarīgais
Profth3tic
UWM karma: 55
Foruma atkarīgais
emciits
UWM karma: 52
Foruma atkarīgais
JackDaniel
UWM karma: 51
Foruma atkarīgais
Antikrists
UWM karma: 51
Foruma atkarīgais
Ken_D
UWM karma: 50
Ielāde...