Grupa: Viesis

UWM FORUMS · PORTFOLIO · VIETŅU TOP
JAUNĀKAIS FORUMĀ · BIEDRU SARAKSTS · INFO MEKLĒTĀJS · IZSEKOTĀS TĒMAS · NOBALSO


Ierakstus pievienot var tikai reģistrējies lietotājs!
  UWM AKTUĀLI: DISKUSIJA: Reputācijas restarts - DISKUSIJA: Steam spēļu izloze - NODERĪGI: "CW sistēma" uCoz modulī
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
uWM // FORUMS » uWEBMEISTARS // ATPŪTAS STŪRĪTIS » INFORMATĪVIE RAKSTI » Pārējais.. » Sportā nikotīnam NĒ (nikotīns)
Sportā nikotīnam NĒ
Korijs
Svētdiena, 18.09.2011, 2:22:35 | Ieraksts #1
FORUMA DIKTATORS
Foruma ieraksti: 5047

UWM Reputācija:

uWEBMEISTARS ordeņi:

1. līmenis

2. līmenis

3. līmenis


Jaunākie apbalvojumi:


@Korijs raksta .. :



Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) sestdien sanāksmē Ženēvā varētu spert pirmos soļus, lai nikotīns nonāktu sportā aizliegto vielu sarakstā, informēja aģentūra AP.

WADA no savas laboratorijas Lozannā guvusi satraucošus pierādījumus nikotīna lietošanai 43 analizētajos sporta veidos. Laboratorijas zinātnieki gadu ilga pētījuma rezultātus publicēja žurnālā "Forensic Science International", aicinot WADA un sporta veidu federācijas izvērtēt nikotīna iekļaušanu aizliegto vielu sarakstā un/vai monitoringa programmā.

Nikotīna dopinga efekts izpaužas modrības un uztveres funkciju uzlabošanā, kā arī stresa un ķermeņa svara samazināšanā. Nikotīns izraisa būtisku pulsa ātruma un asinsspiediena kāpumu, palielina cukura līmeni asinīs, kā arī veicina epinefrīna izdalīšanos organismā, kas iedarbojas vienlaicīgi stimulējoši un nomierinoši, secināts pētījumā.

Bezdūmu tabaka dopinga perspektīvā ir ļoti pievilcīgs preparāts, turklāt šādi tas nebojā sportista elpošanas sistēmu, uzskata antidopinga speciālisti.

Lozannas laboratorijā, izvērtējot 2185 urīna paraugus, konstatēja, ka 15 procenti sportistu aktīvi lieto nikotīnu. Vidēji sabiedrībā nikotīnu lieto 25 procenti cilvēku. Sportā par aktīvākiem nikotīna lietotājiem uzskata hokejistus, vingrotājus, regbistus, futbolistus, slēpotājus un golferus. Pēc 2009.gada pasaules hokeja čempionātā Šveicē veiktajām analīzēm konstatēja, ka aptuveni puse pārbaudīto hokejistu tobrīd bija aktīvi nikotīna lietotāji.

WADA ir tiesības ieviest kādas vielas monitoringu pirms iekļaušanas aizliegto vielu sarakstā, ja vien tā atbilst diviem no trim kritērijiem - sportista snieguma uzlabošana, kaitējums veselībai un tīra sporta idejas graušana. WADA laboratorijas pētījuma autori uzskata, ka nikotīns atbilst visiem trim kritērijiem.

WADA sanāksmē Lozannā izvērtēs dopinga preparātus un metodes, kuru aizliegums stāsies spēkā janvārī. Sīkāku informāciju par saviem plāniem WADA nesniedza, norādot, ka tā ir konfidenciāla informācija.



Proti uzvesties, pateikt paldies un paaugstināt reputāciju tiem, kuri ir to nopelnījuši, palīdzēt tiem, kuriem ir nepieciešama palīdzība, papildināt forumu ar lietderīgām tēmām, līdz ar ko Tu šeit būsi respektabls biedrs! Pretēji tam, ja izteikts stulbums, nekaunība un neadekvāta uzvedība spraucas pāri katrai smadzeņu rievai, ja tāda ir - lūgtum, tiksi nahrenizēts! - Biedrs mācās no biedra / UWM

uWM // FORUMS » uWEBMEISTARS // ATPŪTAS STŪRĪTIS » INFORMATĪVIE RAKSTI » Pārējais.. » Sportā nikotīnam NĒ (nikotīns)
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana:

UWM apmeklēja:

RESPEKTABLĀKIE PORTĀLA FORUMA KLAVIATŪRISTI :
Foruma viszinis
Korijs
UWM karma: 380
Foruma atkarīgais
wuxmachine
UWM karma: 157
Foruma atkarīgais
Robiits
UWM karma: 87
Foruma šamanis
0wn3r
UWM karma: 80
Foruma atkarīgais
H[o_0]LiGaN
UWM karma: 78
Foruma atkarīgais
Spanky
UWM karma: 76
Foruma viszinis
Ar4ssS
UWM karma: 74
Foruma atkarīgais
Profth3tic
UWM karma: 55
Foruma atkarīgais
emciits
UWM karma: 52
Foruma atkarīgais
JackDaniel
UWM karma: 51
Foruma atkarīgais
Antikrists
UWM karma: 51
Foruma atkarīgais
Ken_D
UWM karma: 50
Ielāde...