Grupa: Viesis

UWM FORUMS · PORTFOLIO · VIETŅU TOP
JAUNĀKAIS FORUMĀ · BIEDRU SARAKSTS · INFO MEKLĒTĀJS · IZSEKOTĀS TĒMAS · NOBALSO


Ierakstus pievienot var tikai reģistrējies lietotājs!
  UWM AKTUĀLI: DISKUSIJA: Reputācijas restarts - DISKUSIJA: Steam spēļu izloze - NODERĪGI: "CW sistēma" uCoz modulī
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
uWM // FORUMS » uWEBMEISTARS // GRAFISKĀ IZSTRĀDE » PAMĀCĪBAS » Photoshop » Photoshop Rīku Joslas pamācība iesācējiem(By Pingeepong)
Photoshop Rīku Joslas pamācība iesācējiem(By Pingeepong)
Robiits
Otrdiena, 09.08.2011, 10:23:42 | Ieraksts #1
VECĀ MIESA
Foruma ieraksti: 752

UWM Reputācija:

uWEBMEISTARS ordeņi:

1. līmenis

2. līmenis

3. līmenis


Jaunākie apbalvojumi:


@Robiits raksta .. :

Šodien pastāstīšu par Photoshop rīku joslu programmā Adobe Photoshop CS2. Neuztraucaties ja jums ir jaunāka versija, jo kopš CS2 rīku josla nav mainījusies! Ja ieaugat ka neesmu pastāstījis par kādu rīku tad neuztraucaties, jo tie ir vai nu nepraktiski vai arī principā nevajadzīgi.

Visiem ''PRO'' te nebūs nekas jauns ko ieraudzīt, jo viņi visticamāk zin katru rīku, bet es domāju ka daudziem kuri zin šo programmu tāpat noderēs ;)

Ja ir kaut kas specefisks ko gribat zināt kā darīt tad sakiet! Varu iemācīt da jebko izņemot ''Layer Masks'' jo es viņas neizmantoju.


Šeit mēs redzam visus rīkus kādi atrodas rīku joslā kura pēc manām domām ir labākā un vienkāršākā rīku josla kāda bijusi jebkādā programmā!


Pirmie četri rīki ko redzam ir tā saucamie ''Marquee Tools''. Šos rīkus izmanto lai iezīmētu selekciju kuru vēlāk var izmantot lai aizkrāsotu laukumus, iezīmētu kontūru un kopēt priekšmetus no kādas bildes.


Nākošais rīks ir ''Move Tool'' ar šo rīku jūs varat pārvietot izgriestus priekšmetus jeb priekšmetus ar neredzamu fonu. Ļoti noderīgs rīks, ja gribat iekopēt sevi starp Meganu Foksu un Olīviju Vaildu tikai lai apmierinātu savas neķītrās fantāzijas.


Nākošie rīki ir ''Lasso Tools'' Šos tāpat kā Marquee Tools izmanto lai iezīmētu selekciju, tikai izmantojot šos rīkus jums ir lielāka kontrole pār to ko gribat iezīmēt. Bet diemžēl visi trīs no šiem rīkiem ir priekš kaķiem... Paskaidrošu kāpēc.

Ar Lasso Tool jūs iezīmējat selekciju tādā pašā veidā kā zīmējat ar peli, kas 99,9% gadījuu neizdodas tā kā plānots..

Polygonal Lasso Tool ir labākais no šiem, bet selekcijas tu taisi daudzstūros tādēļ beigās viss izskatas pēc Atari 2600 spēles..

Un Magnetic Lasso Tool ir rīks ko izgudroja citplanētieši lai jauktu mums prātu... Līdz šai dienai neviens uz zemes nav uzzinājis kā jālieto šis rīks nenonākot trako namā... Pat šīs programmas programmētāji nezina kā izmantot šo rīku.


Magic Wand Tool ir otrs sliktākais veids kā iezīmēt selekciju (Magnetic Lasso ir vissliktākais) jo programma uz toni pati izdomā ko jāselekcē. Principā ja jums ir sarkans kvadrāts uz zila fona un jūs uzklikšķinat uz sarkanā kvadrāta tad pēc būtības sarkanajam kvadrātam vajadzētu būt ieselektētam.. Bet bieži vien rezultāti ir samērā apbrīnojami...


Crop Tool ir nākošais rīks šajā joslā. Viens no labākajiem rīkiem kāds ir šajā programmā! Izgriestu formu ar crop tool var dažādā veidā modificēt piem. Samazināt, Palielināt (Samazinās kvalitāti), rotēt, mainīt perspektīvi un pat ieliekt. Protams ar crop tool iezīmējot kvadrātu jūs varat sagriezt bilde kas noder priekš tā saucamajiem ''Photo Bomb''... Šis rīks ir viss kas jums vajadzīgs lai no jūsu ģimenes fotogrāfijas izvāktu čurājošu bomzi, vecu veci ar erakciju, mirušu opusumu, jūsu neglīto draugu vai arī onkuli Juri kurš skatās uz tevi caur logu aiztiekot sevi kamēr tu lasi šo rakstu ;)


''Slice Tool'' Nekad nelietoju un netaisos... Cik es saprotu viņu izmanto priekš mērīšanas... Noderīgs priekš rasēšanas.


Daži nekam nederīgi rīki... Abi ''Healing brushes'' ir otiņas kuras taisa kaut kādu efektu kuru manas mazās smadzenes nesaprot...

Patch tool ir vēlviens briesmīgs rīks ar ko taisa selekcijas un Red Eye tool noņem sarkanās acis kuras palīdz jums neizskatīties pēc antikrista..... Kas jūs esat...


''Brush tool'' ir mans visu laiku mīļākais rīks šajā programmā! Šis ir vienīgais rīks ar kuru var izdarīt 95% no funkijām kuras var izdarīt fotošopā. Bet ja gribat labu rezultātu tad šis ir arī VISSAREŽĢĪTĀKAIS rīks visā programmā... Lai iemācītos perfekti darboties ar šo priekšmetu taisīt realistiskus 100% brushing darbus tad vajag trennēties aptuveni piecus gadus... Es šo tehniku mācos gandrīz trīs gadus, bet vēl ir tālu līdz mani darbi sāks izskatīties realistiski... USB tablete ļoti palīdz iemācīties šo tehniku jo tad jūs varat pa taisno zīmēt kā ar zīmuli un jums tas nav jādara ar peli kas ir daudz grūtāk, bet ar peli tas arī ir iespējams... Tā kā mana specialitāte šajā programmā ir virtuālais tūnings tad es pārsvarā krāsoju metāla virsmas kurās ir daudz atspīdumu kas padara procesu sarežģītāku...Matētas virsmas kā piem: ādu un koku ir daudz vieglāk krāsot, jo ir jāuztraucas tikai par gaismas atpīdumiem neviss priekšmetu atpīdumiem...


''Clone stamp tool'' ir ļoti noderīgs rīks ja vajag no fona aizpildīt noteiktu daļu fona... Nospiežat ''Alt'' lai parādītu vietu no kuras kopēt un krāsojat! Vienkārš un efektīvs rīks!


Ja slinkums šķirstīt pa Layeriem lietas ko negribēji izdarīt tad vienmēr var izmantot ''History Brush tool''

Vienkārši krāsojat un pagātne jums iemirzēsies acu priekšā...


''Eraser Tool'' Nuff said... Ja esat kaut vienreiz strādājuši uz ''Paint'' tad zinat ka ar šo priekšmetu dzēš.

Darbojas tāpat kā citas otiņas tikai dzēš...


Palielaties visiem ar savām minimālajām photoshop zināšanām izmantojot ''Gradient tool''

Priekšmets ir domāt lai aizklātu laukumus izveidojot krāsu pārejas (No balta uz melnu, no zila uz zaļu utt.) Var noderēt ja taisat jēlus efektus uz savām bildēm..

Paint Bucket tāpat kā Eraser visi pazīst no Paint... Funkcija arī ir tieši tāda pati... Tas aizklāj laukumus vienā tonī.


Esi Pumpains? Vajag lielaku pakaļu vai krūtis? Tad talkā nāks SMUDGE TOOL! Labojat visas savas sejas un auguma nepilnības ar šo vienkārši izmantojam rīku!

Rīks ir principā ota ar kuru var smērēt esošo krāsu..

Šis ir ļoti spēcīgs rīks ko cilvēki vienkārši izmanto nepareiziem mērķiem :( Bet ko var darīt... Ja nevarat paskatīties spogulī tad nemeklējiet tālāk par šo rīku...

''Blur Tool'' ar šo rīku varat viegli izpludina atsevišķas zonas... Varat izmantot līdzīgi kā smudge tool...

''Sharpen Tool'' izmanto lai padarītu priekšmeta ar asākiem stūriem... Nepārdozējiet šo rīku, jo rezultāts būs briesmīgs...


Burn Tool ir labs rīks lai padarītu atsevišķas zonas tumšākas', un Dodge tool ir labs rīks lai padarītu atsevišķas zonas gaišākas!

Iesācējiem vieglākais veids kā padarīt priekšmeta izskatu telpiskāku!

Sponge tool gan ir štrunts kuram tur nav jāatrodas..


Ar ''Text Tool'' jūs varat rakstīt tekstu. Vienkārši iezīmējiet vietu kur gribat rakstīt un tad bliežat pa tastatūru.. Ja neredzat ko rakstat tad uzstādītais fonts ir par lielu... Ja pats Bills Geits jūs iecēla par ''Microsoft Word Uber Master'' tad problēmas ar šo rīku nebūs..


Pagaidām esmu tikai lamājies par to cik slikti ir photoshop selekciju rīki... Līdz šim! Šis ir viens no top 3 labākajiem Photoshop rīkiem - Pen Tool. Ar Pen Tool varat iezīmēt precīzas selekcijas bez robotām un apgrauztām malām! Ja gribat kļūt labs šajā programmatūrā tad iemācīties Pen Tool ir nepieciešams!


Ar ''Eye Dropper tool'' jūs paņemat paraugu no krāsas uz kuras uzklikšķinat kas ļoti palīdz krāsošanā ar otu! Vienkāršs rīks!


Hand Tool un Zoom Tool ir divi nekam nederīgi rīki... To vietā skataties uz augšējo paneli un meklējat vārdu ''Window'' Tad spiežat uz ''Navigator'' Tegad jūs izmantojat šos abus rīkus vienā mazā viegli izmantojamā kastītē! Daudz labāk nekā visu laiku spiest uz Zoom Tool tad atkal uz Hand tool utt...


Šīs ir krāsas... Ir primārā un sekundārā krāsa... Jūs tās varat apmainīt ar vietām zimanotjot to bultiņu un lai nomainūtu krāsu klikšķiniet uz vienas no krāsām un nomainiet to...


Pēdējais rīks ko šeit vērts pieminēt ir ''Masks''. Pats es viņas nelietoju, bet ar tām var taisīt efektus, iezīmēt selekciju un darīt citas lietas ko ir iespējams darīt ar vēl citiem rīkiem... Nekad tās nelietoju un man nemaz tas nerausta...

Tas arī viss... Ceru ka patika raksts un ceru ka kaut kas noderēja.


Ja noderēja kāds materiāls spied + reputācijai!
Interesē kvalitatīvi uCoz pakalpojumi par lētu samaksu, jautā man sūtot PZ.




Korijs
Trešdiena, 10.08.2011, 1:31:41 | Ieraksts #2
FORUMA DIKTATORS
Foruma ieraksti: 5047

UWM Reputācija:

uWEBMEISTARS ordeņi:

1. līmenis

2. līmenis

3. līmenis


Jaunākie apbalvojumi:


@Korijs raksta .. :

Tas jau it kā @ PS uzrādas, bet kā sava veida rokasgrāmata iesācējam - ideāli! ;)

Proti uzvesties, pateikt paldies un paaugstināt reputāciju tiem, kuri ir to nopelnījuši, palīdzēt tiem, kuriem ir nepieciešama palīdzība, papildināt forumu ar lietderīgām tēmām, līdz ar ko Tu šeit būsi respektabls biedrs! Pretēji tam, ja izteikts stulbums, nekaunība un neadekvāta uzvedība spraucas pāri katrai smadzeņu rievai, ja tāda ir - lūgtum, tiksi nahrenizēts! - Biedrs mācās no biedra / UWM

uWM // FORUMS » uWEBMEISTARS // GRAFISKĀ IZSTRĀDE » PAMĀCĪBAS » Photoshop » Photoshop Rīku Joslas pamācība iesācējiem(By Pingeepong)
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana:

UWM apmeklēja:

RESPEKTABLĀKIE PORTĀLA FORUMA KLAVIATŪRISTI :
Foruma viszinis
Korijs
UWM karma: 380
Foruma atkarīgais
wuxmachine
UWM karma: 157
Foruma atkarīgais
Robiits
UWM karma: 87
Foruma šamanis
0wn3r
UWM karma: 80
Foruma atkarīgais
H[o_0]LiGaN
UWM karma: 78
Foruma atkarīgais
Spanky
UWM karma: 76
Foruma viszinis
Ar4ssS
UWM karma: 74
Foruma atkarīgais
Profth3tic
UWM karma: 55
Foruma atkarīgais
emciits
UWM karma: 52
Foruma atkarīgais
JackDaniel
UWM karma: 51
Foruma atkarīgais
Antikrists
UWM karma: 51
Foruma atkarīgais
Ken_D
UWM karma: 50
Ielāde...