Grupa: Viesis

UWM FORUMS · PORTFOLIO · VIETŅU TOP
JAUNĀKAIS FORUMĀ · BIEDRU SARAKSTS · INFO MEKLĒTĀJS · IZSEKOTĀS TĒMAS · NOBALSO


Ierakstus pievienot var tikai reģistrējies lietotājs!
  UWM AKTUĀLI: DISKUSIJA: Reputācijas restarts - DISKUSIJA: Steam spēļu izloze - NODERĪGI: "CW sistēma" uCoz modulī
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
uWM // FORUMS » uWEBMEISTARS // BRĪVĀS SARUNAS » Par ne tēmu » Kā ietaupīt naudu?
Kā ietaupīt naudu?
Robiits
Ceturtdiena, 12.01.2012, 10:53:13 | Ieraksts #1
VECĀ MIESA
Foruma ieraksti: 752

UWM Reputācija:

uWEBMEISTARS ordeņi:

1. līmenis

2. līmenis

3. līmenis


Jaunākie apbalvojumi:


@Robiits raksta .. :

Šodien fizikas stundā runājām kā ietaupīt naudu saistībā ar elektroenerģijas patēriņu, precīzāk, kā to ierobežot un samazināt, tad nu atradu tādu interesantu informāciju, kā vispār var taupīt naudu. Ceru, ka jums noderēs. Patīkamu lasīšanu!

Ejot uz veikalu, ņem līdzi savu iepirkumu maisiņu

Domā, tas tikai tāds nieks? Nebūt nē! Ja dodies uz veikalu katru dienu un katru dienu nopērc maisiņu par 10 santīmiem, mēnesī iztērē 3 latus. Pie tam, lielākā daļa šo maisiņu tiek izmesti urnā. Globālāk paskaitot, tad gadā sanāk jau veseli 36 lati! Vai tad nebūtu labāk par šo naudu aiziet uz kādu labu masāžu?

Vingro mājās nevis klubā

Ietaupīsi mēnesī diezgan lielu summu uz fitnesa kluba abonementa rēķina. Vairumā klubu mēneša abonementa cena svārstās no 20 Ls līdz 30 Ls. Turklāt ietaupīsi arī naudu, ko būtu tērējusi sabiedriskajam transportam vai benzīnam, braucot uz klubu.

Neej pusdienās, ņem līdzi pašas gatavotu ēdienu

Ietaupīsi pāris latus dienā, nedēļā tie jau būs 10 Ls. Protams, pašizmaksa ir arī mājās gatavotam ēdienam, taču tā ir niecīga, jo tu taču tāpat vakarā būsi gatavojusi vakariņas ģimenei. Vienkārši pagatavo nedaudz vairāk, lai ir ko paņemt līdzi.

Negludini dvieļus un gultas veļu

Nemaz neieslēdz gludekli, ja jāgludina tikai dvieļi vai gultas veļa. Labāk tos cītīgi saloki. Tas, ka palags būs nedaudz saburzīts, tavu gulēšanas prieku nemazinās. Starp citu, negludināta gultas veļa ir pat veselīgāka - nelīdzenā virsma noloba ādas raga kārtiņu. Tam visam ir vienkāršs ekonomisks pamatojums. Gludeklis ir viena no „ēdelīgākajām" elektroierīcēm. Gludekļa ar 2000 W jaudu regulāra izmantošana vidēji vienai mājsaimniecībai izmaksā ap 2 Ls mēnesī. Lai arī niecīgs ietaupījums, toties ietaupīsi arī savu laiku!

Ar draugiem satiecies mājās nevis kafejnīcā


Pat viena tējas tasīte kafejnīcā maksā vismaz 80 santīmus, bet krūzīte kafijas jau izmaksā vairāk kā vienu latu. Un, ja vēl paņemsiet kādu kūciņu, tad jaukā pasēdēšana var izmaksāt 2, 3 vai pat 4 Ls.

Pērc vairumā


Pērc ūdeni 5 litru bundulī nevis pudelēs. Piemēram, 5 litru balons RIMI ūdens maksā Ls 0,59, tai pat laikā 1,5 litru pudele negāzēta RIMI ūdens maksā Ls 0,34. Lai iegūtu to pašu tilpumu ūdens, pērkot to pudelēs, pārmaksāsi uz pusi. Tad kāpēc lieki maksāt par plastmasu?

Mazgā traukus kopā

Vai zini, ka pusdienu komplekta nomazgāšanai patērē apmēram 60 litru ūdens, bet pilna trauku mazgājamā mašīna tikai 13 litrus? Nē, tas nav aicinājums pirkt trauku mazgājamo mašīnu! Vienkārši piedomā pie sava trauku mazgāšanas paraduma - labāk sakrāj pavairāk traukus un vienā reizē nomazgā visus traukus kopā nevis mazgā katru šķīvi atsevišķi. Bērniem gan labāk nelūdz mazgāt traukus, jo sen jau pierādīts, ka viņi tam tērē pat divreiz vairāk ūdens nekā vecāki.

Dodies uz teātru ģenerālmēģinājumiem

Ja esi kaislīga teātra apmeklētāja, mēģini jau laicīgi iegādāties biļetes uz jauno teātra izrāžu ģenerālmēģinājumiem. No pirmizrādes tie neatšķiras gandrīz ne ar ko. Ietaupīsi vairākus latus, jo ģenerālmēģinājumi ir uz pusi vai pat trīs reizes lētāki nekā parastās izrādes biļešu cenas.

Izkop savus iepirkšanās paradumus un disciplinē sevi


Pirms iešanas uz veikalu sastādi iepirkumu un nepieciešamo lietu sarakstu. Neļaujies spontāniem pirkumiem, pieturies pie saraksta. Vai tev tiešām nepieciešams tas dzeltenais žurnāls par 50 santīmiem vai arī šokolādes batoniņš par 30 santīmiem?

Nomaini parastās kvēlspuldzes uz ekonomiskajām


Energoefektīvās spuldzes ir ekonomisks un efektīvs aizstājējs parastām kvēlspuldzēm, bet tajā pašā laikā patērē pat par 70-80 procentiem mazāk elektroenerģijas un to kalpošanas laiks ir krietni garāks. Kvēlspuldzes pret energoefektīvām spuldzēm noteikti būtu jānomaina telpās, kur spuldzes deg ilgstoši. Ekonomiskās spuldzes standartcena atkarībā no kalpošanas laika un jaudas ir no 2,69 līdz 7,69 latiem.

Atsakies no pret celulīta krēmiem


Varbūt vari iztikt bez pretcelulīta krēmiem, kas maksā bargu naudu - ap 20, 30 Ls? Labi ir arī tautas līdzekļi - aptin ap kājām sadauzītas kāpostu lapas, pagatavo citrona vai kafijas skrubi, izmanto kontrastdušas utt. Un, lai nodrošinātos pret celulītu patiesībā svarīgas ir šīs lietas - kustība, masāža un pareizs uzturs.

Sāc apmeklēt bibliotēku


Nepērc visas grāmatas, kas tev iepatikušās, bet gan tikai tās, kuras tev šķiet patiesi vērtīgas, lai papildinātu tavu mājas bibliotēku. Pārējās varēsi izlasīt bibliotēkā.

Neiepērcies ar karti


Dodoties iepirkties, izņem konkrētu naudas summu, ko tu drīksti atļauties iztērēt šajās dienās un iztiec ar to. Karti pat būtu labi atstāt mājās, lai nav lieks kārdinājums to izmantot. Maksājot ar karti, tu nejūti to, kā naudiņa aiziet, bet turot naudu rokā un skaitot, vari rēķināt līdzi un sevi disciplinēt.

Aizgriez krānu, mazgājot zobus


Mazgājot zobus, izmanto glāzi, nevis visu laiku tecini ūdeni. Vienā zobu mazgāšanas reizē ietaupīsi aptuveni 7 litrus. Ja zobus mazgā kā nākas - vismaz divas reizes dienā ietaupīsi jau 14 litrus ūdens. Nedēļā tas sastāda 98 litrus, mēnesī 2940 litrus, bet gadā jau 35 280 litrus. Ja viens kubikmetrs ūdens maksā 0,76 Ls, tad gadā ietaupīsi 26,81 Ls. Gandrīz 30 Ls, kas aiztek par velti caurulēs, kamēr tu pucē zobus!

Pienācis laiks rēķinus kārtot internetā

Rēķinus maksā internetā (pat bankas piedāvā šādu iespēju savās filiālēs), tādējādi tu izvairīsies no komisijas maksas. Tā ietaupīsi no 30-50 santīmiem par konkrēto pirkumu vai pakalpojumu!

Izvēlies dušu vannas vietā


Mazgājoties dušā, tu iztērē uz pusi mazāk ūdens nekā ejot vannā. Mazgājoties vannā iziet 70, 80 līdz pat 150 litri ūdens, dušai pietiek 20 - 30 litriem.

Pagatavo kafiju un ņem līdzi


Ja no rītiem, dodoties darba gaitās, esi iecienījusi degvielas uzpildes staciju piedāvāto kafiju, kas maksā no Ls 0,50-0,60, varbūt izdevīgāk ir iegādāties termokrūzi un kafiju no rītiem pagatavot mājās un ņemt līdzi mašīnā. Termokrūze maksā vidēji Ls 3 - Ls 5, kafija atkarībā no vēlmēm - Ls 2,50 - Ls 5 kilogramā. Ja esi liela kafijas dzērāja, šī paradumu maiņa tev atmaksāsies jau pirmajā nedēļā.

Izvēlies frizūru, kas neprasa tikšanos ar šķērēm ik pārnedēļas


Izvēlies griezumu, kuru vari nēsāt mēnešiem, neatjaunojot to pie friziera. Piemēram, īsi priekšējie mati jeb čolka, stūrainie, simetriskie un īsie matu griezumi prasa ciemošanos pie friziera katru mēnesi. Mazpilsētā reizi mēnesī, dodoties atjaunot frizūru, šķirsies no vidēji 4 Ls, Rīgā sākot no 10 Ls un vairāk.

Un pēdējais, bet svarīgākais: kā mēs parasti sadalām ietaupītu naudu? Vai nu uzreiz to priecīgi iztērējam uz kaut ko vēl (vēl jo vairāk neplānotu), vai arī par to naudu „priecājamies” par pirkumiem. Bet ja visu naudu, ieekonomētu mēneša laikā, netērēt, bet vienkārši atlikt, tad mēneša beigās būs sakrājusies pietiekoši liela summa, kuru var iztērēt ar daudz lielāku labumu. Bet vislabāk būtu to naudu atlikt. Tādējādi, ja jūs mēneša laikā sakrāsiet 20Ls, kurus ieekonomēsiet (vai nokaulēsiet) pirkumu laikā, gada laikā uz nevajadzīgiem pirkumiem neiztērēta nauda pārvērtīsies 240Ls, bet ja vēl šo naudu nenolikt tāpat zem matrača, bet gan ieguldīt finanšu instrumentos, tad summa būs vēl lielāka. Jūs tādā veidā nošausiet uzreiz divus zaķus: gan nopirksiet to, ko gribēsiet, un arī arī pie reizes nopelnīsiet.


Ja noderēja kāds materiāls spied + reputācijai!
Interesē kvalitatīvi uCoz pakalpojumi par lētu samaksu, jautā man sūtot PZ.




Korijs
Piektdiena, 13.01.2012, 2:22:50 | Ieraksts #2
FORUMA DIKTATORS
Foruma ieraksti: 5047

UWM Reputācija:

uWEBMEISTARS ordeņi:

1. līmenis

2. līmenis

3. līmenis


Jaunākie apbalvojumi:


@Korijs raksta .. :

labs raksts, bet loģiski ir tas, ka visi minētie punkti ir pašsaprotam, protams, reāli tie nevienu nesaista, kuram nav problēmu ar naudas lietām u.tml; ja nu vienīgi, ja nekļūdos, tad varētu nepiekrist punktam par norēķināšanos ar karti, jo vai tad netiek ņemts vērā tas, ka izmantojot bankomātu, lai to naudu dabūtu ārā, tiek atvilkta konkrēta summa? protams ir arī varianti bez atvilkumiem, bet ne vienmēr no tiem var izvairīties.

Proti uzvesties, pateikt paldies un paaugstināt reputāciju tiem, kuri ir to nopelnījuši, palīdzēt tiem, kuriem ir nepieciešama palīdzība, papildināt forumu ar lietderīgām tēmām, līdz ar ko Tu šeit būsi respektabls biedrs! Pretēji tam, ja izteikts stulbums, nekaunība un neadekvāta uzvedība spraucas pāri katrai smadzeņu rievai, ja tāda ir - lūgtum, tiksi nahrenizēts! - Biedrs mācās no biedra / UWM

Robiits
Piektdiena, 13.01.2012, 7:11:30 | Ieraksts #3
VECĀ MIESA
Foruma ieraksti: 752

UWM Reputācija:

uWEBMEISTARS ordeņi:

1. līmenis

2. līmenis

3. līmenis


Jaunākie apbalvojumi:


@Robiits raksta .. :

Nu jā nauda jau tiek atvilkta par noņemšanu, vismaz dažām bankām, bet, ja atstāj karti mājās un norēķinies skaidrā naudā, tad pats vismaz vai just cik daudz tā nauda aiziet.

Ja noderēja kāds materiāls spied + reputācijai!
Interesē kvalitatīvi uCoz pakalpojumi par lētu samaksu, jautā man sūtot PZ.




Korijs
Piektdiena, 13.01.2012, 9:02:04 | Ieraksts #4
FORUMA DIKTATORS
Foruma ieraksti: 5047

UWM Reputācija:

uWEBMEISTARS ordeņi:

1. līmenis

2. līmenis

3. līmenis


Jaunākie apbalvojumi:


@Korijs raksta .. :

Quote (Robiits)
bet, ja atstāj karti mājās un norēķinies skaidrā naudā, tad pats vismaz vai just cik daudz tā nauda aiziet.


bet, ja nauda nenāk tikai uz rokas, bet gan mūsdienu aktuālajā variantā - pārsvarā tikai kontā? :P


Proti uzvesties, pateikt paldies un paaugstināt reputāciju tiem, kuri ir to nopelnījuši, palīdzēt tiem, kuriem ir nepieciešama palīdzība, papildināt forumu ar lietderīgām tēmām, līdz ar ko Tu šeit būsi respektabls biedrs! Pretēji tam, ja izteikts stulbums, nekaunība un neadekvāta uzvedība spraucas pāri katrai smadzeņu rievai, ja tāda ir - lūgtum, tiksi nahrenizēts! - Biedrs mācās no biedra / UWM

uWM // FORUMS » uWEBMEISTARS // BRĪVĀS SARUNAS » Par ne tēmu » Kā ietaupīt naudu?
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana:

UWM apmeklēja:

RESPEKTABLĀKIE PORTĀLA FORUMA KLAVIATŪRISTI :
Foruma viszinis
Korijs
UWM karma: 380
Foruma atkarīgais
wuxmachine
UWM karma: 157
Foruma atkarīgais
Robiits
UWM karma: 87
Foruma šamanis
0wn3r
UWM karma: 80
Foruma atkarīgais
H[o_0]LiGaN
UWM karma: 78
Foruma atkarīgais
Spanky
UWM karma: 76
Foruma viszinis
Ar4ssS
UWM karma: 74
Foruma atkarīgais
Profth3tic
UWM karma: 55
Foruma atkarīgais
emciits
UWM karma: 52
Foruma atkarīgais
JackDaniel
UWM karma: 51
Foruma atkarīgais
Antikrists
UWM karma: 51
Foruma atkarīgais
Ken_D
UWM karma: 50
Ielāde...