Grupa: Viesis

UWM FORUMS · PORTFOLIO · VIETŅU TOP
JAUNĀKAIS FORUMĀ · BIEDRU SARAKSTS · INFO MEKLĒTĀJS · IZSEKOTĀS TĒMAS · NOBALSO


Ierakstus pievienot var tikai reģistrējies lietotājs!
  UWM AKTUĀLI: DISKUSIJA: Reputācijas restarts - DISKUSIJA: Steam spēļu izloze - NODERĪGI: "CW sistēma" uCoz modulī
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
uWM // FORUMS » uWEBMEISTARS // WEBLAPU PLATFORMAS » WEBLAPU PAMĀCĪBAS » uCoz » [uCoz] Lietotāju grupas izvēle un to nozīme
[uCoz] Lietotāju grupas izvēle un to nozīme
Skorpions
Ceturtdiena, 05.01.2012, 6:37:41 | Ieraksts #1
PRASTS BIEDRS
Foruma ieraksti: 1

UWM Reputācija:

uWEBMEISTARS ordeņi:

1. līmenis

2. līmenis

3. līmenis


Jaunākie apbalvojumi:
Lietotājs nav saņēmis apbalvojumus
@Skorpions raksta .. :

VISPĀRĒJĀ INFORMĀCIJA

Pēc noklusējuma, uCoz mums automātiski piedāvā septiņas lietotāju grupas: Users, Checked, Moderators, Administrators, Friends, Blocked un Guests

Katrai no šim grupām ir savas privilēģijas un iespējas lai darbotos mūsu sistēmā. Visas šīs grupas ir stingri pakārtotas visai sistēmai kopumā - kā jūsu iekšējai, tā arī uCoz globālajai.

Papildus šīm standarta grupām, jūs vēl varat aktivizēt 8 savas individuālās grupas. Maksimālais grupu skaits ir 15. Sasniedzot šo ciparu, poga par jaunas grupas izveidi - pazudīs.

Mainot grupas nosaukumus, jums ir jāatceras, kad grupas nosaukumiem ir jābūt rakstītiem ar Latīņu burtiem vai slāvu kirilicā (ja kā pamatvalodu izmantojat Krievu val). Visām citām valodām (izņemot RUS val.) tā ir latīņu simbolika.

Ja savos grupas nosaukumos jūs izmantosiet garumzīmes, komatus un citus simbolus, tad tas var nelabvēlīgi ietekmēt jūsu sistēmas darbību. Jo īpaši tad, ja kā operatorus izvēlēsities:
Code
<?if($USER_GROUP$='Administrātors')?>

un nevis kā:
Code
<?if($_GROUP_ID$="4")?>


Tas var novest pie tā, kad šie operatori nestrādās un jūs pat nevarēsiet izdzēst kādu no lietotāju grupām no jūsu iekšējās sistēmas.Šim momentam, īpašu vērību ir jāpievērš tiem, kas savos portālos izmanto nestandarta šablonu kuru ne vienmēr atpazīst Latviešu garumzīmes.

GRUPU PIESAISTE SISTĒMAI

Katrai grupai ir savs unikālais ID, kurš ir stingri piesaistīts uCoz iekšējai programmatūrai.



Jūs varat mainīt grupas nosaukumus - kā jums labpatīk, bet jūs nekādos apstākļos nedrīkstat mainīt šo grupu piesaisti pie viņas ID!!!!

Teiksim: grupa ar ID Nr. 255.
Tā mums ir grupa zem nosaukuma "Blocked" standarta variantā. Latviski tas būtu - Bloķētie, Bānotie, Sodītie, Izraidītie, Patriektie, utt. Īsāk sakot - grupa ar sodīšanas principiem.
Ja jūs izmainīsiet šīs grupas ID piederību, tad var gadīties, kad ar vienu klikšķi jūs izdzēsīsiet pusi no sava portāla satura. Jo īpaši tie, kas lieto Local User ieejas formu. Savukārt uID sistēma šo procesu padara nedaudz drošāku.

uID sistēmā nav iespējas izdzēst lietotāju no jūsu vietnes. To var izdarīt tikai ar uCoz atbalsta dienesta palīdzību vai tā tiek dzēsta automātiski, ja nav nevienas aktivitātes 96 dienu laikā. Lai dzēstu lietotāju no vietnes ar uID piederību, tad jums lietotājs ir jāpārnes šajā grupā ar ID 255. Un tikai tad, kad jūs sazināsieties ar uCoz atbalsta dienestu, lietotājs tiks izdzēsts no jūsu vietnes. īsāk sakot, viņa niks kļūs pieejams citiem.

Vispār jau, tā ir interesanta tēma - dzēst vai nedzēst lietotājus no savas vietnes. Izmantot Lokālo jeb uID lietotāju sistēmas. Katrai ir savi plusi un mīnusi - kā lokāli, tā arī globāli. Lokāliem lietotājiem ir ir ierobežots skaits uz lietotāju daudzumu jūsu vietnē, bet uID automātā atīra mirušās dvēseles, ko nevar darīt lokālie.
Bet ne šis topiks ir tam veltīts. Par to ir jārunā atsevišķi un varbūt citureiz.

GRUPU IZVĒLE UN TO NOZĪME JŪSU VIETNĒS

Pastaigājot pa jūsu vietnēm, tad reizēm fascinē jūsu attieksme par grupas piešķiršanu dažādiem jūzeriem.
Portāls ir tiko kā izcepts, bet nu jau tiek dalīti amati uz Moderatoru un administratoru.... Un kādu portālu jūs pēc tam gribat redzēt????

Kā jau tika minēts, tad pēc noklusējuma, jūsu vietnēs ir šādas standarta grupas:



Un ko tad šis grupas dara? Kādas ir viņu funkcija?

Guests

Grupa "Guests" jeb Viesis!
Dotā grupa nav piesaistīta jūsu sistēmai, līdz ar to, jums nav nekādas kontroles pār viņu. Vienīgā kontrole pār šo grupu ir IP bloks. Bet neskatoties uz to, nereģistrēts lietotājs - arī ir lietotājs. Viņa atrašanās jūsu portālā ceļ kopējo statistiku.
Daudzi portāli liek liegumus uz nereģistrēta lietotāja darbībām. Aicina viņus reģistrēties un vēl kaut kā savādāk tos ietekmē. Bet šeit vajag izvērtēt, vai tas ir pareizi ko jūs darāt!
Ja izejam no psiholoģijas viedokļa, tad katrs lietotājs grib redzēt to - par ko tad man ir jāreģistrējas. Ja saturs ir labs, tad OK - aiziešu un reģistrēšos, varbūt arī ko tur uzrakstīšu. Pacelšu portāla vērtību utt. Bet, ja saturs slikts, tad daudzo reģistrēto skaits var tikai negatīvi ietekmēt jūsu portāla kopējo seju.

Atceries - Ir ierobežojums uz lietotāju kopējo skaitu uCoz sistēmā. Tas attiecās uz lokālo un uID sistēmu. Max skaits ir ap 15 tūkstoši. Sasniedzot šo skaitu, katrs nākamais reģistrēties gribētājs to nevarēs izdarīt. Un tad jau JUMS kā administratoram nāksies sijāt to masu. Ja būsiet Lokālās sistēmas piekritējs, tad kustināsiet rociņas ļoti ilgi, bet ja būsiet uID sistēmas piekritējs, tad būs tas proces vieglāks. Jo puse atkritīs paši.
Tā kā, padomājiet vēlreiz - vai jums vajag tās mirušās dvēseles portālā!!!! Labāk portāls ar 100 aktīviem jūzeriem, nekā neaktīvs ar miljons jūzeriem!

Users

Grupa "Users" jeb Reģistrēts lietotājs!
Tātad, tas ir reģistrēts lietotājs jūsu vietnē. Un šeit jau jums ir kaut kāda kontrole pār viņu. Bet,lai arī viņš ir reģistrēts, jūs par šo lietotāju neko neziniet. Jūs neziniet - vai viņš ir vienkāršs garāmgājējs, jeb atnācis šeit uz palikšanu. Tāpēc nebūtu ieteicams viņiem dot visādas pilnvaras, kā piemēram pieeju pie HTML un pat BB kodiem. Bet, ja arī dodiet šādas iespējas, tad uzlieciet funkciju, kad viņa materiāls tiks vispirms moderēts un tikai tad publicēts.
Forumā varat uzlikt funkciju - atbildēt un nevis izveidot jaunu tēmu. Viena no foruma atbildes tēmām būs: Iepazīšanās ar noteikumiem (kaut vai ieraksts - Iepazinos), Iepazīšanās ar posta pievienošanu, pasaki čau, utt. Lai iepazīstas ar materiāla pievienošanas kārtību, izveidojiet testa laukumu viņam kur izmēģināt. Pretējā gadījumā, jums šāds Users viendienītis, vienas nakts laikā piespamos tik daudz, kad jūs pēc tam veselu nedēļu labosiet šmuci.

Šāda taktika, Useram atbildot tikai uz ierakstiem, moderējojot viņa materiālus, viņam pašam nezinot, tas pakāpeniski iepazīstas ar vietni kā tādu. Zin - kur kas atrodas un ko var un nevar darīt. Kā ielikt un strādāt. Izveidojiet testus par jūsu vietni, lai lietotājs tos iziet. Un tad kad atbildēs pareizi, tad tiks nākamajā grupā. Neatbildēs pareizi - atnāc pec nedēļas un patestēsim tevi vēl. Tāpat arī jūs kļūstat pārliecināts par šī lietotāja nodomiem uz jūsu vietni. Savācot noteiktu postu skaitu, vai izveidojot materiālus, tas no parastā Usera pārvēršas par pārbaudīto jūzeru. Šis proces var notikt automātiski:


jeb arī portāla administrators to pārnes ar roku manuāli. Abiem variantiem ir savi plusi un mīnusi.
Pirmkārt - to var uztaisīt pa maksas pakalpojumu uCoz sistēma, ja ir pieslēgts PHP. Viens SMS no jūzera un tas automātā ir citā grupā. Jums kapeikas kontā, viņam grupa kabatā. Šis pakalpojums darbojās tikai vienu reizi. Vēlāk mainot šī jūzera grupu, kapeikas netiks iekasētas.

Tāpat ir jāatceras, kad lietotāji mēdz būt visādi. Tie var būt ar 18 gadu vecumu un jaunāki ar tiem. Un, ja jūsu vietnē ir materiāli kas saturu nepiedienīgu leksiku vai porno materiālus, tad šeit jau labāk ir izmantot pāriešanu grupā ar roku. Jeb kādu starp-grupu.
Kāpēc tas ir svarīgi? Kā uCoz pati, tā arī google kontrolē saturu un pieeju pie materiāliem. Un, ja šādi materiāli būs atklāti, tad jūsu vietne var tik iekļauta melnajā sarakstā. Bloķēta viņa nebūs, bet viņa nekad nebūs reitingu topos. Piemēram šeit: http://top.ucoz.ru/ Tāpat, vairāki meklētāji ar jums negribēs strādāt. Reklāmdevēji negribēs sadarboties, un daudzas citas lietas var notikt.

Checked

Nu tā, esam nonākuši līdz grupai "Checked", jeb pārbaudītais lietotājs.
Šis jau nav nekāds garāmgājējs. Tas ir atnācis uz palikšanu un grib darboties jūsu vietnē. Nu ko, pārbaudījuši esam, varam arī iedot pieeju HTML tagiem, BB kodiem un noņemt funkciju "Materiāla moderēšana". Varam dot iespēju veidot postus un taisīt rakstus, utt. Īsāk sakot - aktīvs lietotājs.
Šī būs tā grupa, kur veidos 90% no jūsu kopējo lietotāju skaita.

Friends

Grupa: "Friends", jeb draugs!
Uzreiz ir jāpasaka, kad tas nav jūsu "draugs"! Tas nav jūsu kaimiņš, klasesbiedrs, klana biedrs, vai kāds cits "Draugs". Tas ir Portāla "Draugs"! Tāds, kurš veic ar jums kopīgu projekta attīstību. Tas ir vairāk kā pārbaudīts lietotājs. Šim cilvēkam var uzticēties daudz vairāk nekā vienkāršam "Checked" jūzeram.
Tas var būt jūsu palīgs web dizainā, sadarbības partneris un daudz kas cits. Šādai grupa var izveidot atsevišķas privilēģijas. Teiksim: materiālu melnrakstu veidošanu. Speciālu pieeju foruma sadaļām, iespēju kopēt saturu uz savām vietnēm. Papildus pieeju pie HTML fīčām un daudzām citām lietām.
Tas ir cilvēks, kurš ar jums kopā veido jūsu vietni. Tas var būt PhotoShopa meistars, vai kaut kāds skriptu veidotājs jūsu vietnei. Tas var būt reklāmdevējs vai kāds cits sadarbības partneris.

Administrators

Vārds: "Administrators", no Latīņu valodas nozīmē - tas kurš māk rakstīt! Patiesībā, ar to tad arī viss ir pateikts!
Tas ir cilvēks, kurš raksta projektu. Veido koncepciju un pieturās pie iepriekš izstrādātajiem projekta principiem. Veido tā tehnisko daļu un nevis tā saturu. Viss ideālākajos apstākļos, administrator pat nav redzams. Labākajā gadījumā, lietotājs ar adminu pat nekontaktējas. To dara Moderātors! Admina galvenais uzdevumus ir rūpēties, lai tehnika darbotos un nevis lai tur būtu saturs. Par saturu rūpējās tā lietotāji. Un atkarībā no lietotāju darbības, administrators arī veido visas fīčas un iespējas lai lietotāji justos ērti. Lai lietotājiem būtu iespējas darīt to, kas jūsu projektu padara par unikālu. Par ērti un viegli lietojamu.

Maksimālais adminu skaits vietnē ir 4. Tik daudz adminu var vienlaicīgi uzraudzīt jūsu portālu un veidot tā tehnisko daļu.


Ja portālā ir vairāki admini, un viņiem ir dota pieeja pie adminu paneļa, tad uzlieciet iespēju kad visi var atrasties vienlaicīgi tur. Pretējā gadījumā, atlikušie 3 admini var tikt bloķēti no 1 līdz pat 18 stundām. Un te nav starpība, vai tas būs portāla īpašnieks, jeb kāds cits admins. Admins ir un paliek admins!

Tāpēc man arī fascinē jūsu attieksme par tiem amatiem, kad jūs esat gatavi dalīt tos visiem pēc kārtas. Portāls nav izveidots, nav nospraustas vadlīnijas, bet nu jau admiņus daļa. Admina amatu var dot tad, ja jūs pats neko nedarāt, bet liekat darīt to kādam, kuram ir saprašana par to.

Moderators

Vārds: "Moderators", no Latīņu valodas nozīmē - uzraugs!
"Uzrauga" uzdevums ir raudzīties, lai "Rakstnieka" sarakstītais tiktu ievērots! Moderators būs viss tuvākais cilvēks lietotājiem. Tas ir kā bufers starp adminu un jūzeru. Tieši moderatori būs tie, kas noteiks toni diskusijās. Radīs to dzīvi vietnē, palīdzēs jaunajiem un pārbaudīs satura pareizību. Atbildēs uz lietotāju jautājumiem par vietni un lietām uz kurām tie ir zinoši. Moderēs pievienotos materiālus ja lietotājiem būs uzlikta funkcija: "Materiāla noderēšana". Ērtākai darbībai, es šādu funkciju esmu iebāzis personīgajā lapa:


kur parāda visus neaktīvos materiālus.

Lai kļūtu par vietnes moderatoru, tad kandidātam ir ļoti labi jāpārzina šī vietne. Jāspēj orientēties tajā. Jāizprot vietnes koncepcija un nospraustās vadlīnijas ko ir devis admins.
Viņš nav Dievs zemes virsū, bet viņam ir jāzina lietas, par kurām tas grasās moderēt. Un par cik viens cilvēks nevar zināt visu, tad arī moderātori katram lauciņam var būt savi.

Var uzlikt funkciju, kad par katru sadaļu atbild tikai tas moderator, kurš vislabāk tajā orientējās. Viens pa skriptiem, cits pa photoshop, trešais pa jokiem, a ceturtais pa spamu. Piektais veido turnīrus un konkursus, bet sestais vēl kaut ko....
Viens moderators nelīdīs cita moderatorā darba lauciņā. Tādējādi saglabājot katra sadaļu ar savdabīgu gaisotni tajā.

Blocked

Par grupu "Blocked" mēs jau runājām pašā sākumā. Tā ir grupa ar sodīšanas funkcijām. Sodīšanas funkcijas var būt divējādas:
- uz noteiktu laiku;
- uz mūžu.

No šejienes arī izriet, kad vislabāk ir izveidot divu tipu "Bloķēto" grupas. Vienā ieiet tie, kas bloķēti uz mūžu (tiem bus ID 255), bet otra bloķēto grupa ir tikai uz kādu laiku. Jo, ja jūs ienesīsiet lietotāju bloķēto sarakstā kam būs ID 255, un kaut kādu iemeslu dēļ gribēsiet izdzēst tur esošos lietotājus, tad var gadīties kad jūs nejauši izdzēsīsiet tos lietotājus kam bija laicīgs bloks. Teiksim tāds boks kas nav paredzēts uCoz sistēmā, bet izveidots pēc jūsu speciālam vajadzībām.

Kopsavilkums

Lietotāju grupas nav domātas, lai kaut kādā veidā izceltu īpašus lietotājus. Tie nav apbalvojumi un tituli. Tā ir sistēmas nepieciešamība un nevis zīmēšanās citu priekšā. Grupas ir paredzētas piekļuvei dažādām vietnes funkcijām. Tā rada kārtību.

Lai vieglāk būtu to saprast, tad neliels piemērs.
Teiksim, mums ir portāls kas nodarbojās ar filmām. Tātad....

Nereģistrēts lietotājs var skatīties, bet nevar tur neko pievienot.
Reģistrēts lietotājs var pievienot, bet viņš tiek kontrolēts
Pārbaudīts lietotājs var pievienot bez kontroles, jo mēs zinām, kad tas to māk darīt.
Portāla draugs, bez filmām var pievienot arī rakstus. Jo mēs zinām, kad tas māk, gan filmas likt, gan rakstus veidot.
Moderators zin visu vietni, tas māk darīt visu kas tai paredzēts. Viņš tiek izraudzīts no pārbaudīto lietotāju, vai no "draugu" lietotāju vidus.
Admins ir tikai viens... ja liels portāls, tad max 4 gabali.

Baned Bloķētajam lietotājam nav nekādas iespējas. Tas ne redz, ne dzird, ne ko nevar izdarīt. Vienīgā iespēja ir kontakts ar adminu caur e-pastu un varbūt uz atsevišķas lapas iepazīties ar portāla noteikumiem. Tās ir vienīgās iespējas.

P.S. Es divus gadus biju starptautiskās spēles Ikariam.lv "Super Game Operator". Lai kļūtu par viņu, tad man ar roku vajadzēja aizpildīt šo speciālo blanku un kopā ar savas pases kopiju to iesūtīt Vācijas pārstāvniecībai. Un tikai tad man iedeva pogas no operatora. Sākumā biju māceklis, vēlāk jau ops, bet pašās beigās jao SGO. Bet jūs dodat amatus, kad neko par cilvēku nezināt!

Vismaz draugos uzaiciniet, facebook, paņemiet tel.nr., vai kā citādi..... Izveidojiet kontaktu, lai gadījumā kas...., tad viņš tik viegli no jums neaizmūk, un nedomā kad var piekakāt jūsu gadiem veidoto projektu....
Ja iekš draugiem viņam nav oriģinālās bildes ar līdzīgu seju fotogalerijā, draugu saraksts ir mazāks pa 100, tad varat būt droši - tas nav īstais!!! Tas ir multikonts ar viltus profilu....
Pielikumi: 2849722.png (20.3 Kb) · 7127829.png (28.8 Kb) · 2852034.png (8.7 Kb) · 6589977.png (11.8 Kb) · 9892460.png (87.9 Kb)


Paraksta nav

uWM // FORUMS » uWEBMEISTARS // WEBLAPU PLATFORMAS » WEBLAPU PAMĀCĪBAS » uCoz » [uCoz] Lietotāju grupas izvēle un to nozīme
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana:

UWM apmeklēja:

RESPEKTABLĀKIE PORTĀLA FORUMA KLAVIATŪRISTI :
Foruma viszinis
Korijs
UWM karma: 380
Foruma atkarīgais
wuxmachine
UWM karma: 157
Foruma atkarīgais
Robiits
UWM karma: 87
Foruma šamanis
0wn3r
UWM karma: 80
Foruma atkarīgais
H[o_0]LiGaN
UWM karma: 78
Foruma atkarīgais
Spanky
UWM karma: 76
Foruma viszinis
Ar4ssS
UWM karma: 74
Foruma atkarīgais
Profth3tic
UWM karma: 55
Foruma atkarīgais
emciits
UWM karma: 52
Foruma atkarīgais
JackDaniel
UWM karma: 51
Foruma atkarīgais
Antikrists
UWM karma: 51
Foruma atkarīgais
Ken_D
UWM karma: 50
Ielāde...