Grupa: Viesis

UWM FORUMS · PORTFOLIO · VIETŅU TOP
JAUNĀKAIS FORUMĀ · BIEDRU SARAKSTS · INFO MEKLĒTĀJS · IZSEKOTĀS TĒMAS · NOBALSO


Ierakstus pievienot var tikai reģistrējies lietotājs!
  UWM AKTUĀLI: DISKUSIJA: Reputācijas restarts - DISKUSIJA: Steam spēļu izloze - NODERĪGI: "CW sistēma" uCoz modulī
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
uWM // FORUMS » uWEBMEISTARS // ATPŪTAS STŪRĪTIS » INFORMATĪVIE RAKSTI » Notikumi » Google Latvijas ielās (google)
Google Latvijas ielās
Korijs
Ceturtdiena, 28.07.2011, 0:52:46 | Ieraksts #1
FORUMA DIKTATORS
Foruma ieraksti: 5047

UWM Reputācija:

uWEBMEISTARS ordeņi:

1. līmenis

2. līmenis

3. līmenis


Jaunākie apbalvojumi:


@Korijs raksta .. :



Tuvāko nedēļu laikā Latvijā ieradīsies informācijas tehnoloģiju (IT) kompānijas "Google" automašīnas, lai sāktu fotografēt ielas un objektus "Street View" kartei. Pagaidām grūti prognozēt, cik ilgu laiku prasīs fotografēšana.

Sākotnēji tiks fotografētas Rīgas, Rīgas apkārtnes, Daugavpils, Jūrmalas, Jelgavas, Liepājas, Jēkabpils, Cēsu, Valmieras, Ogres, Tukuma, Bauskas ielas, kā arī tūrisma objekti, ko ieteikusi Tūrisma attīstības valsts aģentūra. To vidū ir Aglonas bazilika, Rundāles pils, Gaujas nacionālais parks, vecpilsētas, Liepājas tūrisma objekti.

Tiek plānots, ka Rīga "Street View" varētu būt apskatāma pēc aptuveni trīs mēnešiem, sacīja "Google" preses pārstāve Inga Oliņa.

Pagaidām nav arī zināms, vai vēlāk tiks fotografētas arī citas pilsētas.

Ar "dokumentiem" viss ir kārtībā

Datu valsts inspekcijā (DVI)apstiprināja, ka DVI reģistrā reģistrēta datu apstrāde, par ko bija paziņojusi kompānija. Tas nozīmē, ka uzņēmums var vākt noteiktu informāciju noteiktam mērķiem ar noteiktiem glabāšanas termiņiem un, izpildot citus nosacījumus.

Tiesa, DVI arī norāda, ka sabiedrība par fotografēšanu jāinformē saprotamā un pieejamā vietā un veidā, izsakot šaubas, ka preses relīzes izplatīšana uzskatāma par tādu. "Google" bija apņēmusies inspekciju informēt par preses paziņojumiem, kā arī paziņot, kuros medijos informācija tiks izplatīta, taču šādi dati nav saņemti.

Informāciju par fotografēšanas aktivitātēm "Google" apņēmusies sniegt vismaz divas nedēļas pirms to sākšanas, organizējot arī informēšanas kampaņas valsts un reģionālajos medijos, lai skaidrotu sabiedrībai attēlu uzņemšanas un apkopošanas mērķus, informēja DVI.

"Google" norādījusi, ka interneta lapā "http://google.lv/streetview" varēs sekot arī automobiļiem un iepazīties ar braukšanas grafiku.

Savāktie fotoattēli tiks rūpīgi apstrādāti un savienoti, norādīja Oliņa un piebilda, ka šis tehnoloģiski sarežģītais process var aizņemt vairākus mēnešus.

Visas kartē redzamās cilvēku sejas tiek izplūdinātas, lai aizsargātu personu privātumu. Ar "ziņot par kļūdu" funkcijas palīdzību pēc kartes ieviešanas cilvēki varēs ziņot par objektu vai subjektu izņemšanu no kartes, aizpildot veidlapu ar precīziem objekta vai subjekta atrašanās parametriem.

Kā ziņots, "Google" dažādu pilsētu ielu līmeņa fotogrāfijas redzamas interneta pakalpojumā "Google Maps" un ar lietojumprogrammu, elektronisko globusu "Google Earth", iedarbinot skatījumu "Street View". Patlaban ar "Street View" funkciju var apskatīt vietas vairāk nekā 30 valstīs pasaulē.

No medijos publicētas informācijas var saprast, ka iedzīvotāju iepriekšēja informēšana par "Google" fotografēšanu esot "koks ar diviem galiem". Reaģējot uz paziņojumiem, dažviet jokdari skrējuši pakaļ "Google" mašīnām, vicinot nepiedienīgus uzrakstus, pat atkailinājušies un apzināti centušies pārvērst lietišķu pilsētas kvartāla ielu iemūžināšanu par balagānu.


Proti uzvesties, pateikt paldies un paaugstināt reputāciju tiem, kuri ir to nopelnījuši, palīdzēt tiem, kuriem ir nepieciešama palīdzība, papildināt forumu ar lietderīgām tēmām, līdz ar ko Tu šeit būsi respektabls biedrs! Pretēji tam, ja izteikts stulbums, nekaunība un neadekvāta uzvedība spraucas pāri katrai smadzeņu rievai, ja tāda ir - lūgtum, tiksi nahrenizēts! - Biedrs mācās no biedra / UWM

uWM // FORUMS » uWEBMEISTARS // ATPŪTAS STŪRĪTIS » INFORMATĪVIE RAKSTI » Notikumi » Google Latvijas ielās (google)
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana:

UWM apmeklēja:

RESPEKTABLĀKIE PORTĀLA FORUMA KLAVIATŪRISTI :
Foruma viszinis
Korijs
UWM karma: 380
Foruma atkarīgais
wuxmachine
UWM karma: 157
Foruma atkarīgais
Robiits
UWM karma: 87
Foruma šamanis
0wn3r
UWM karma: 80
Foruma atkarīgais
H[o_0]LiGaN
UWM karma: 78
Foruma atkarīgais
Spanky
UWM karma: 76
Foruma viszinis
Ar4ssS
UWM karma: 74
Foruma atkarīgais
Profth3tic
UWM karma: 55
Foruma atkarīgais
emciits
UWM karma: 52
Foruma atkarīgais
JackDaniel
UWM karma: 51
Foruma atkarīgais
Antikrists
UWM karma: 51
Foruma atkarīgais
Ken_D
UWM karma: 50
Ielāde...