Grupa: Viesis

UWM FORUMS · PORTFOLIO · VIETŅU TOP
JAUNĀKAIS FORUMĀ · BIEDRU SARAKSTS · INFO MEKLĒTĀJS · IZSEKOTĀS TĒMAS · NOBALSO


Ierakstus pievienot var tikai reģistrējies lietotājs!
  UWM AKTUĀLI: DISKUSIJA: Reputācijas restarts - DISKUSIJA: Steam spēļu izloze - NODERĪGI: "CW sistēma" uCoz modulī
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
uWM // FORUMS » uWEBMEISTARS // ATPŪTAS STŪRĪTIS » INFORMATĪVIE RAKSTI » Notikumi » Vulkāna izvirdums Čīlē un Argentīnā (vulkāns)
Vulkāna izvirdums Čīlē un Argentīnā
Korijs
Ceturtdiena, 09.06.2011, 2:41:36 | Ieraksts #1
FORUMA DIKTATORS
Foruma ieraksti: 5047

UWM Reputācija:

uWEBMEISTARS ordeņi:

1. līmenis

2. līmenis

3. līmenis


Jaunākie apbalvojumi:


@Korijs raksta .. :



Atcelti avioreisi, slēgti robežkontroles punkti, pārtraukta satiksme pa autostrādēm, apdraudēts kalnu slēpošanas sezonas sākums – šādas sekas ir Pujehjū Kordonkolē vulkāna izvirdumam, kas sestdien sācies Čīlē, netālu no Argentīnas robežas.

Bažījoties par toksisko gāzu izplūdēm no krātera un plūdiem, kas var izcelties, ja izvirdumā izsviestie pelni aizsprostos upes, varasiestādes uzsākušas iedzīvotāju evakuāciju.

AP vēsta, ka līdz otrdienai no 22 ciematiem, kas atrodas 1800 m augstā vulkāna piekājē, evakuēti aptuveni 4000 cilvēku. Čīles iekšlietu ministra vietnieks Rodrigo Ubilja paziņojis, ka aptuveni 50 ģimeņu atteikušās evakuēties, apgalvojot, ka vēlas pieskatīt savas mājas un govju un aitu ganāmpulkus. Savukārt grupa mapuču cilts indiāņu vērsušies pie varasiestādēm ar lūgumu atļaut viņiem uzkāpt līdz vulkāna krāterim, lai ar lūgšanu palīdzību panāktu, ka vulkāns nomierinās. R. Ubilja paziņojis, ka šāda atļauja, protams, netiks dota un varasiestādes, situācijai pasliktinoties, gatavojas izdot pavēli par piespiedu evakuāciju. «Ir sagatavots gan transports, lai cilvēki nekavējoties varētu pamest bīstamo apvidu, gan patvertnes, kurās viņi varētu mitināties, līdz vulkāns nomierināsies,» sacījis Čīles ārkārtas situāciju dienesta vadītājs Visente Nuness.

Čīles Nacionālā ģeoloģijas dienesta direktors Enrike Valdivjeso sacījis, ka pagaidām ir grūti prognozēt, cik ilgs būs izvirdums. Mērījumi liecina, ka pirmdien vulkāna izsviesto pelnu daudzums nedaudz samazinājies, taču tajā pašā laikā vulkāns izmetis pumeka gabalus, kuru diametrs pārsniedz 20 centimetru, pastāv bažas, ka no tā straujāk izplūst indīgas gāzes.

No Zemes orbītas uzņemtie satelītattēli liecina, ka vējš vulkāniskos putekļus nes austrumu virzienā un tie klāj lielu daļu Argentīnas teritorijas. Šā iemesla dēļ Argentīnas lidsabiedrības līdz 12. jūnijam pārtraukušas satiksmi ar vairākiem Andu kūrortiem, līdz ceturtdienai slēgtas septiņas lidostas Patagonijas reģionā, drošības labad atcelti arī nakts reisi Buenosairesa–Santjago un Buenosairesa–Mendosa. Argentīnas dienvidos slēgtas skolas un valsts iestādes. Savus zaudējumus jau sākuši aplēst Andu kalnu slēpošanas kūrortu īpašnieki. Pēc divām nedēļām bija plānots atklāt kārtējo slēpošanas sezonu, taču pašlaik kalnu nogāzēs sniegu klāj samērā bieza vulkānisko pelnu kārta. «Mēs esam spiesti aicināt tūristus atteikties no kūrortu apmeklēšanas,» vietējā televīzijā sacījis kādas slēpošanas trases saimnieks.

Info. avots: zinas.nra.lv


Proti uzvesties, pateikt paldies un paaugstināt reputāciju tiem, kuri ir to nopelnījuši, palīdzēt tiem, kuriem ir nepieciešama palīdzība, papildināt forumu ar lietderīgām tēmām, līdz ar ko Tu šeit būsi respektabls biedrs! Pretēji tam, ja izteikts stulbums, nekaunība un neadekvāta uzvedība spraucas pāri katrai smadzeņu rievai, ja tāda ir - lūgtum, tiksi nahrenizēts! - Biedrs mācās no biedra / UWM

uWM // FORUMS » uWEBMEISTARS // ATPŪTAS STŪRĪTIS » INFORMATĪVIE RAKSTI » Notikumi » Vulkāna izvirdums Čīlē un Argentīnā (vulkāns)
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana:

UWM apmeklēja:

RESPEKTABLĀKIE PORTĀLA FORUMA KLAVIATŪRISTI :
Foruma viszinis
Korijs
UWM karma: 380
Foruma atkarīgais
wuxmachine
UWM karma: 157
Foruma atkarīgais
Robiits
UWM karma: 87
Foruma šamanis
0wn3r
UWM karma: 80
Foruma atkarīgais
H[o_0]LiGaN
UWM karma: 78
Foruma atkarīgais
Spanky
UWM karma: 76
Foruma viszinis
Ar4ssS
UWM karma: 74
Foruma atkarīgais
Profth3tic
UWM karma: 55
Foruma atkarīgais
emciits
UWM karma: 52
Foruma atkarīgais
JackDaniel
UWM karma: 51
Foruma atkarīgais
Antikrists
UWM karma: 51
Foruma atkarīgais
Ken_D
UWM karma: 50
Ielāde...